sobota 9. února 2019

Soutěž a sraz nejen pro milovníky bojovnic!


Soutěže se může zúčastnit každý akvarista či akvaristka. Ovšem jelikož jsme primárně chovatelé bojovnic, budou i ceny pro výherce orientované tímto směrem a ocení je především příznivci těchto nádherných ryb.


Téma soutěže: Bojovnice pestrá
Pod prostým názvem druhu se skrývá širší téma, než se může na první pohled zdát. Při tvorbě se můžete krom rybek samotných zaměřit i na oblast chovu jako takovou (např. příběh ze života chovatele), na nádrž, příp. se může jednat o tvorbu o akvaristice obecně, kde alespoň okrajově vystupuje i bojovnice. Co člověk to nápad, a proto nechceme nikomu svazovat ruce striktními kritérii.

Jak soutěžit?
Na výběr jsou 3 možnosti (kategorie):

básnička - bez věkového omezení
výtvarná tvorba (obrázek, model či soška...) - soutěžící od 12 let
výtvarná tvorba (obrázek, model či soška...) - děti do 12 let

Nyní máte možnost se trochu vyřádit, ať už si rozumíte víc se slovy či barvami. Fantasii se meze nekladou. Podotýkáme, že máme rádi legraci, takže v psaném projevu není vůbec na škodu vtip a podobné úsměvné prvky.
Soutěžní příspěvky (zprávu, dokument, fotografii výtvoru) zasílejte na e-mail: lpdbetta@email.cz. V zaslané zprávě se prosím vždy podepište.
V každé kategorii odměníme hned 3 nejlepší autory a věříme, že se máte na co těšit!
Soutěž začíná dnešním dnem, tedy 9.2.2019, a potrvá do 9.3.2019 (23:59). Poté dáme hlavy dohromady a vybereme nejlepší práce. 

Přejeme příjemnou zábavu!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Nyní ke druhé části naší akce, kterou je:

Osobní setkání příznivců bojovnic a akvaristiky

Sraz se ponese v přátelském duchu, rádi mezi sebou přivítáme nové i známé tváře. Cílem je strávit příjemné odpoledne s lidmi se stejným koníčkem. Na setkání vyhlásíme vítěze naší kreativní soutěže a předáme ceny. Budou zde k vidění soutěžní příspěvky, aby si je mohli všichni prohlédnout.
Potkáme se v Praze na adrese Anglická 15, Vinohrady, Praha 2 (Kavárna Double B), dne 16.3.2019 (sobota)
Akce bude začínat ve 14:00.
V případě zájmu jsme schopni udělat krátkou prezentaci s následnou diskuzí na tématiku chovu bojovnic. Pokud by zájem byl, na výběr je z více možností. Pro úplné začátečníky a zájemce o bojovnice si můžeme popovídat o tom, jak by mělo vypadat akvárium pro bojovnici. Pro zájemce o chov a začínající chovatele můžeme připravit povídání o základních aspektech odchovu. Je zde i možnost probrat základy genetiky či metodiku při tvorbě vlastních linií. Vše je o domluvě.

2 komentáře:

  1. Dobrý den, Vaše akce je skvělý nápad! Myslíte, že byste mohli prezentaci věnovat začínajícím chovatelům - trochu nastínit, jak funguje odchovna pro betty (nejen splendens?) a jak odchovnu zařídit (objem, množství akvárií), aby byla ekonomicky udržitelná resp. aby si na sebe vydělala? Jak a kam odrostence prodat, jaké jsou možnosti burz a soutěží pro betty v okolí?
    Díky.
    Těším se na setkání,
    Michael

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      velmi nás těší Váš zájem. Vzhledem k prvotním nulovým ohlasům jsme bohužel žádnou prezentaci nepřipravovali, nicméně s Vámi (a kýmkoli dalším) tuto problematiku na setkání rádi probereme. Budeme se těšit :)

      S pozdravem,
      Pavel
      (LPD)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor :)